Superscript

Waarom Moet U Een Certificaat Van Oorsprong Aanvragen?

Sommige landen buiten de EU vragen om een ​​CoO vanwege handelspolitieke maatregelen, zoals boycots, importbeperkingen en importquota. In sommige landen met een CoC hoeft u ook helemaal geen invoerrechten te betalen. Daar is het MFN-invoertarief (meest begunstigde natie-tarief) van toepassing. Zonder CoO kunt u in de problemen komen als u producten wilt importeren in een bepaald land. Binnen de EU heb je meestal geen CO nodig.
Superscript

Voordeel Van Het Aanvragen Van Een Certificaat Van Oorsprong

Een land kan op basis van een CoO beslissen om een ​​product al dan niet te importeren. Het land met een CoO controleert ook of het MFN-importtarief van toepassing is. Dit tarief is doorgaans lager dan het algemene tarief.
Vereisten Voor Het Aanvragen Van Het Aanvragen Van Een Certificaat Van Oorsprong
Om het Certificaat van Oorsprong aan te vragen heeft u eerst een factuur en / of paklijst nodig voor de zending die u verstuurt.
Als u de goederen zelf heeft geproduceerd, moet u een schriftelijke verantwoording van het productieproces overleggen, die u moet indienen bij de Kamer van Koophandel.
Als u een handelaar bent en u koopt de goederen binnen de EU, kan een leveranciersverklaring van niet-preferentiële oorsprong voldoende zijn.
Bent u handelaar en koopt u de goederen buiten de EU, dan kan een Certificaat van Oorsprong in het betreffende land als bewijs of leveranciersverklaring dienen

Neem contact met ons op

Name E-mail Message Submit

AH Customs

Galvanistraat 7c6716 AE Ede, Netherlands

+31 (0) 318 250 468

info@ahcustoms.nl

Sun: Closed, Mon-Fri: 8 am-6 pm, Sat: 10 am-4 pm